Veel werkgevers zijn zich tegenwoordig bewust van de belangrijkheid van lichamelijke gezondheid. Dat zie je door acties op vlak van beweging en gezonde voeding. Maar mentale belasting is zeker even belangrijk, zo niet belangrijker om de werknemers gezond te houden.

Als ergonoom kwam en kom ik nog af en toe als freelancer in bedrijven om werknemers te helpen met het optimaliseren van hun werkplek. De aanleiding zijn lichamelijke klachten veroorzaakt door een onevenwicht tussen draaglast en draagkracht: de belasting op het werk is zwaarder dan de werknemer aankan. En dan heb ik het zowel over lichamelijke als de mentale belasting.

Dat zegt ook gezondheidseconoom Lieven Annemans (UGent) tegen De Morgen. “Het gaat niet alleen om de fysieke, maar ook om de mentale en sociale gezondheid”.

Annemans werkte mee aan onderzoek van levensverzekeraar Delta Lloyd Life waaruit blijkt dat Belgische werknemers biologisch gezien gemiddeld 6,4 jaar ouder zijn dan op hun identiteitskaart staat, zo bericht De Morgen (27/10/2016).

Om dat te berekenen zijn 26 factoren die samenhangen met een wetenschappelijk bewezen verlenging of verkorting van de levensduur in één allesomvattende formule gegoten. De vijf belangrijkste factoren die onze biologische leeftijd doen oplopen, zijn roken, te weinig groenten en fruit, te veel zitten, alcohol en stress.

De mentale druk is groot merkte ik bij de werknemers waar ik kwam voor ergonomisch advies en die mentale belasting is vaak de trigger die uiteindelijk leidt tot lichamelijke klachten. Als ik hen dan vroeg wat hun werkgever zou kunnen doen om die mentale belasting te verlagen, kwam steevast: “een schouderklopje” of “het gevoel ondersteund te worden en er niet alleen voor te staan” naar voren.

Ook Annemans geeft aan dat er op mentaal vlak nog veel ruimte voor verbetering is. “Als werkgever kun je je personeel gelukkiger maken door het te waarderen en te ondersteunen,” zegt jij, “en dat levert soms het dubbele op van de investering”.

Internationale studies tonen aan dat je investeringen in de gezondheid van je werknemers op korte termijn terugverdient. Ze zijn minder vaak afwezig, worden productiever en creatiever tijdens de werkuren en komen ook met interessantere voorstellen, omdat ze zich meer betrokken voelen.

  • Elke Leyman